Skip to content
Kalėdinių dovanų gidas: stalo žaidimai dviem

Kalėdinių dovanų gidas: stalo žaidimai dviem

Ar daugumą savo vakarų leidžiate su mylimuoju, šeimos nariu ar kambarioku? Ar bandote sugalvoti, ką jiems padovanoti? Liaukitės sukti galvą ir padovanokite stalo žaidimą! Jūsų vakarai taps smagūs ir žaismingi, o stalo žaidimas neš džiaugsmą jums abiems dar ilgus metus.

Dviem žaidėjams tinkamų žaidimų yra pačių įvairiausių: nuo paprastų abstrakčių kūrinių iki sudėtingų teminių nuotykių, kurie truks valandų valandas. Be to, daugelis žaidimų, sukurtų didesniam žaidėjų skaičiui, tinka ir dviem žaidėjams.

Žaidimai, sukurti dviem

Klask yra aktyvus stalo žaidimas su paprastomis taisyklėmis – tobulas laisvalaikio praleidimo būdas be ekranų, skirtas žmonėms, kurie nemėgsta tradicinių stalo žaidimų ar neturi noro juos žaisti. Danijoje sukurtas Klask yra nepaprastai įtraukiantis vikrumo žaidimas, šiek tiek primenantis stalo futbolo ir oro ritulio hibridą. Daugybę fanų turintis žaidimas sparčiai populiarėja ir Lietuvoje – 2023 m. vyko pirmasis Lietuvos čempionatas, kurio nugalėtojas vyko atstovauti Lietuvai pasaulio čempionate Helsinkyje.

Klask PineCon Lietuvos čempionatas

KLASK Lietuvos čempionatas stalo žaidimų festivalyje PineCon 2023

 

Codenames Duet yra žaidimas geriausiems slaptiems agentams, kurie nori savo vakarus apgaubti paslapties šydu. Šio populiaraus žaidimo versija dviem reikalauja bendradarbiavimo tarp dviejų šnipų – šie ieškos žodžio, kuriuo galėtų suteikti naudingos informacijos apie konkrečias ant stalo esančias kortas. Jei prie žaidimų vakaro prisijungs draugai, Codenames Duet jūsų nenuvils – jį galima žaisti ir pasidalinus į dvi komandas!

Stalo žaidimas dviems - Codenames Duet

Kaip ir „Codenames“ atveju, kiti populiarūs žaidimai taip pat turi žaidimo versijas dviem: „Saboteur“ turi „Saboteur: Duel“, „7 Wonders“ – fantastišką „7 Wonders: Duel“, „Splendor“ – „Splendor: Duel“.

„Unmatched“ galima žaisti ir 3-4 žaidėjams (priklausomai nuo žemėlapio), tačiau iš esmės tai yra kvapą gniaužianti dviejų žaidėjų dvikova. Tai yra itin asimetrinis, greitas, taktiškas miniatiūrų kovų žaidimas, kuriame valdysite pačius įvairiausius herojus iš istorijos, mitologijos, pasakų, legendų, komiksų. Šerlokas Holmsas prieš žmogų vorą? Raudonkepuraitė prieš Kruvinąją Meri? Achilas prieš Harį Hudini? Šiame neprilygstame žaidime viskas įmanoma!

Kiekvienam herojui atstovauja unikali kaladė, sukurta taip, kad tematiškai atskleistų jų stilių. Taktiniai sprendimai sukuria unikalią žaidimo patirtį ir herojų savybių pažinimas padės pasiekti pergalę, tačiau kai tik įvaldysite vieną rinkinį, atvyks nauji neprilygstami herojai!

Unmatched stalo žaidimas

Rekomenduojame pradėti nuo „Unmatched: Battle of the Legends Volume 2“, kuriame rasite 4 puikiai subalansuotus herojus, o vėliau galėsite rinktis iš pačios įvairiausios herojų gausos – kiekviename rinkinyje rasite 2 (arba 3) herojus su naujais žemėlapiais ir galėsite išbandyti pačias netikėčiausias dvikovas.

Negana to, šiais metais pasirodė ir „Unmatched Adventures: Tales to Amaze“, kuriame galėsite žaisti bendradarbiauti ir įveikti legendinius priešininkus kartu. Šio žaidimo herojus galėsite naudoti ir kovoms vienas prieš kitą. Arba priešingai – „Tales to Amaze“ galėsite naudoti bet kuriuos herojus iš kitų „Unmatched“ rinkinių. Neprilygstama laisvė, suderinamumas ir itin aukšta produkcijos kokybė.

Unmatched

Kartu link pergalės

Bendradarbiavimo žaidimai dažniausiai puikiai tiks ir žaidimui dviese.
The Mind – puikus žaidimas visiems, kuriems patinka skaityti mintis (ar bent jau bandyti tai padaryti). Žaidimo tikslas – visiems žaidėjams atrasti bendrą kalbą… nekalbant ir nesidalinant užuominomis. Žaidžiant The Mind reikės didėjimo tvarka dėti kortas, tačiau kuo ilgiau žaisite, tuo sunkesnis žaidimas taps – bet žaidėjai gaus daugiau gyvybių ir svaidomųjų žvaigždučių. Kiek toli sugebėsite nueiti? The Mind Extreme perkels žaidimą į dar aukštesnį lygį ir pasiūlys dar daugiau iššūkių.

The Mind Extreme

O jei ramų vakarą norite paversti nuotykinga kelione, ieškokite EXIT žaidimų, kurie atvers duris į pabėgimo kambarį jūsų namuose! Šie žaidimai reikalauja bendradarbiavimo ir loginio bei kūrybinio mąstymo; be to, žaidėjai jaučia tą patį nerimą, jaudulį ir norą pabėgti kaip ir tikrame pabėgimo kambaryje. EXIT žaidimai yra mažo formato, juos lengva pasiimti ir į kelionę.
Rekomenduojame pradėti nuo naujausiai išleisto „EXIT: Siaubo kambario“, kuris puikiai tiks pradedantiems.

Exit žaidimų serija

(Ne)draugiška akistata

Sparnuotieji yra tikras aukso grynuolis! Žaidimo dizainas atims jums kvapą – Sparnuotųjų žaidimo detalės aukščiausios kokybės, o techninis dizainas pirmos klasės! Žaidimą galima žaisti ir su strategais, medžiojančiais pergalę, ir su žaidėjais, kurie tiesiog nori pritraukti gražių paukščių į savo gamtos draustinį. Ėjimo metu galite atlikti vieną iš keturių veiksmų – kol yra atliekamų veiksmo kubelių. Sparnuotieji pasiūlys nuostabią patirtį žaidėjams – be to, išmokys jus keleto dalykų apie įvairius paukščius.
Kadangi žaidime nėra labai daug būdų kaip pakenkti kitiems žaidėjams, „Sparnuotieji“ puikiai tiks ramesnį, atpalaiduojantį žaidimą mėgstančioms poroms. Žaidimas puikiai tinka žaisti dviese.

Carcassonne yra nepaprastai populiarus visame pasaulyje, ir ne be priežasties – jį mėgsta visų amžiaus grupių žaidėjai. Savo ėjimo metu žaidėjai ištraukia vieną atsitiktinę kortelę ir padeda ją ant stalo, kur prijungia prie anksčiau padėtų kortelių. Tada žaidėjas gali padėti žmogiuką ir taip užimti, pavyzdžiui, ant kortelės nupieštą miestą. Carcassonne yra daug būdų rinkti taškus, be to, žaidimas turi begalę papildymų, su kuriais tampa dar įdomesnis. Šis neseniai atsinaujinęs žaidimas – šiuolaikinė klasika, jau ištisus dešimtmečius neprarandanti savo vertės.
Dviejų žaidėjų žaidimui „Carcassonne“ yra puikiai tinkamas – netgi ir pasauliniai turnyrai, ar kasmetinis Lietuvos čempionatas vyksta žaidžiant vienas prieš vieną.
Priešingai nei „Sparnuotuosiuose“, čia jau tiesiogiai kenksite vienas kitam ir konkuruosite, tai jei tokius dalykus žaidimuose mėgstate – pirmyn į Karkasono miesto statybas!

Carcassonne stalo žaidimas

Gidą pabaigiame šviežutėliu mūsų išleistu (tiesa, kol kas tik su angliškomis taisyklėmis) žaidimu „Eridanos“, skirtu tik dviems žaidėjams. „Eridanos“ valdysite du fantastinius laivynus, stengsitės nuskandinti oponento laivus ir kiekviename raunde kovosite dėl naujos salos, kuri suteiks ypatingų galių. 

Šiek tiek legendinį „Stratego“ primenantis kortų žaidimas, kuris puikiai tiks, jei ieškote nedidelio dviejų žaidėjų žaidimo. „Eridanos“ taip pat pasižymi puiku meniniu stiliumi – žvilgtelėkite į video!

Daugiau 2 žaidėjams puikiai tinkančių žaidimų rasite kolekcijoje stalo žaidimai dviem.

Ankstesnis straipsnis Paskutinės minutės kalėdinių dovanų idėjos
Kitas straipsnis Ką dovanoti vaikams? TOP stalo žaidimai Kalėdoms!

Palikti komentarą

Komentarai turi būti patvirtinami prieš juos publikuojant

* Reikalingi laukai