Skip to content
Kalėdinių dovanų idėjos: stalo žaidimai paaugliams

Kalėdinių dovanų idėjos: stalo žaidimai paaugliams

Ieškote kalėdinės dovanos paaugliui? Nepersistenkite, dovanokite stalo žaidimą! Iš stalo žaidimų gausybės galite išsirinkti dovanas, kurios tiks ir patiks visiems – bendravimo ir mįslių mėgėjams, skaityti ir savarankiškai leisti laiką mėgstantiems paaugliams, taip pat jaunuoliams, kuriems patinka dinamiškesnė veikla.

Puikia dovana paaugliui gali tapti vienas iš daugelio EXIT serijos pabėgimo žaidimų – ypač paaugliui, mėgstančiam pabėgimo kambarius. EXIT žaidimus galima žaisti su draugais, šeima ar net vienam. EXIT žaidimas – tai šiais laikais populiarių pabėgimo kambarių versija namams; žaidėjas turi pasprukti iš kažkokio kambario ar vietos, bet jį riboja laikas! Be to, pasprukti gali tik visi žaidėjai kartu! Išsprendus vieną mįslę, jos sprendimas nuves prie kitos. Jei žaidėjai negali jos išspręsti ar kažkur įstringa, žaidime pridėtos pagalbos kortos; kiekvienai mįslei skirtos trys pagalbos kortos – pirmoji korta nukreipia tinkama linkme, antroji sukonkretina, o trečioji pateikia pilną atsakymą. Taip žaidimo žaidėjai gali patys nuspręsti, kiek pagalbos nori, ir pilno mįslės atsakymo iškart negaus.

EXIT - ar pavyks ištrūkti?

Jei jūsų paaugliui patinka skaityti ar žaisti pabėgimo žaidimus, jį ar ją taip pat gali sudominti nuotykių knyga Pagrobtoji, kuriame į vieną susilieja žaidimas ir pasakojimas. Šis žaidimas primena komiksų knygą, kurios pagrindiniu veikėju taps pats žaidėjas. Pasakojimo metu žaidėjui teks priimti įvairius sprendimus ir rinktis kelius, kurie nulems istorijos dėstymą ir nuves jį į kitą puslapį – kuris gali būti ir knygos gale, ir priekyje. Žaidėjai turi būti labai atidūs, nes po paveikslėliais slypi užuominos; be to, įvairioms mįslėms įminti prireiks nemažai pasukti galvą. Žaidimą įmanoma ir pralošti – tačiau iškart galėsite pakartoti; tiesiog atsiverskite pirmą puslapį ir rinkitės kitą kelią!

Pagrobtoji - nuotykių knyga

Komandinių žaidimų entuziastams patiks Codenames – žodžių spėliojimo žaidimas, tobulai tiksiantis šeimoms ir draugų kompanijoms. Žaidime Codenames dvi komandos rungiasi norėdamos išsiaiškinti, kuri pirma atras visus savo slaptuosius agentus. Komandų lyderiai vienas po kito duoda nurodymus savo komandoms. Tai – vienas žodis, kuris gali sietis su keliais kodiniais vardais, esančiais ant stalo. Tada jų komandos bando atspėti savo agentų kodinius vardus ir bando išvengti kitos komandos agentų. Ir, savaime suprantama, visi nori išvengti žudiko, nes tai reikštų automatinį pralaimėjimą. Jei tam, kuriam dovanojate, galėtų labiau patikti vaizdinės užuominos – dovanokite Codenames: Pictures, žaidimo variantą su paveikslėliais. Beje, šiuos abu žaidimo variantus galima sujungti tarpusavyje.

Codenames - Pictures

Kluster  žavi savo paprastumu ir magiškomis magnetų savybėmis. Nesudėtingas, greitas, unikalus, o taip pat labai kompaktiškas – gali tiesiog įsimesti į kuprinę eidamas pas draugus. Virvelės viduryje sudėlioji magnetus ir jau gali žaisti – vis labiau populiarėjantis „Kluster“ atneš daugybę smagių akimirkų.

Bet kuris Black Stories serijos žaidimas – taip pat labai geras pasirinkimas paaugliams, mėgstantiems žaisti su draugais. Black Stories yra išties nuostabus žaidimas, kuriam nereikia stalo – nei didelio, nei mažo – ar pasiruošimo žaidimui etapo. Black Stories galima žaisti bet kur – vairuojant automobilį, keliaujant į žygį, sėdint ant sofos ar laukiant traukinio. Jums tereikia išsirinkti žaidimo vedėją, kuris nuo kortelės perskaitys labai trumpą aprašymą apie kokį nors keistą, šiurpų, kvailoką ar itin paslaptingą nutikimą, o tada likusių žaidėjų paklaus: „O kodėl taip nutiko?“ Vedėjas taip pat perskaitys kitoje kortelės pusėje esantį paaiškinimą, o kiti žaidėjai uždavinės jam klausimus, į kuriuos galima atsakyti tik „taip“ arba „ne“. Tikslas – sudėti visas trūkstamas istorijos detales. Nesirūpinkite, jei jums atrodo, kad jūsų klausimas kvailas – būtent tokie klausimai nuves prie teisingo atsakymo, kuris paliks jus be žado. Žaidimą laimite tada, kai jums pavyksta atkurti istoriją!

BLACK STORIES kelionėse

Kitas kortų žaidimas patiks ieškantiems UNO alternatyvos. Tai LAMA, greitas, spalvingas ir nesudėtingas kortų žaidimas, kurio tikslas paprastas – tereikia atsikratyti kortomis. Tačiau jums gali nepavykti išmesti norimos kortos, todėl turėsite nuspręsti: ar pasiduosite, kol situacija dar labiau nepablogėjo, ar trauksite kortą ir tikėsitės laimėti?

Kortų žaidimas „Lama“

Jei paaugliui patinka iššūkiai, jam tikrai patiks nenugalimas The Mind Extreme. Tai populiaraus bendradarbiavimo kortų žaidimo The Mind tęsinys, dar sudėtingesnis už originalą, nes jame atsiranda naujų taisyklių. Žaidėjams reikės sudėlioti dvi kortų krūveles, kuriose kortos būtų išrikiuotos nuo 1 iki 50; vienoje krūvelėje aukštėjančia, kitoje – žemėjančia tvarka. Klausiate, kur čia iššūkis? Turite sudėlioti kortas teisinga tvarka visiškoje tyloje ir nerodydami kortų vieni kitiems. Ar jums pavyks sinchronizuoti savo laiko pojūtį su kitais ir sudėti visas kortas teisinga tvarka?

The Mind Extreme - kortų žaidimas

Stalo žaidimų mėgėjams, kuriems patinka dinamiškesni žaidimai, patiks vikrumo žaidimas KLASK, kurį galima žaisti ir su šeima, ir su draugais. Tai inovatyvus žaidimas, kuriame du žaidėjai naudodami magnetus rungiasi vienas su kitu ir bando savo figūrėle pataikyti kamuoliuką į priešininko vartų zoną. Kad žaidimas būtų dar įdomesnis, žaidėjai turi saugotis ir neįkristi į savo pačių vartų zoną, nepamesti savo figūrėlės ir išvengti baltų ant žaidimo lauko esančių magnetų. Jei stalo žaidimai būtų filmai, KLASK būtų įtampos kupinas veiksmo filmas! Pirmas žaidėjas, kuris surenka 6 taškus, laimi.

KLASK turnyras Kauno studentų laisvalaikio centre

KLASK yra žaidimas dviem žaidėjams, kurį galima sužaisti vos per 10 minučių. Trumpas žaidimo laikas yra didelis privalumas – galėsite surengti mažą turnyrą tarp draugų ar šeimos narių. KLASK taisykles galima paaiškinti vienu prisėdimu, o pats žaidimas toks greitas ir dinamiškas, kad jums tikrai neužteks vieno raundo!

Linkime sėkmės ieškant geriausios ir tinkamiausios dovanos!

Ankstesnis straipsnis Kalėdinių dovanų idėjos iki 20 EUR

Palikti komentarą

Komentarai turi būti patvirtinami prieš juos publikuojant

* Reikalingi laukai