Skip to content
Kalėdinių dovanų idėjos: stalo žaidimai vakarėliams

Kalėdinių dovanų idėjos: stalo žaidimai vakarėliams

Ieškote dovanos vakarėlių liūtams, o galbūt ieškote stalo žaidimo, kuris paverstų kalėdinius ar naujametinius pasisėdėjimus žaismingesniais? Koks žaidimas tiktų vaikų vakarėliams? Į šias rekomendacijas surinkome vakarėlių stalo žaidimus, kurie pavers jūsų vakarus įsimintinais.

WHAT DO YOU MEME?

Populiarusis vakarėlių žaidimas WHAT DO YOU MEME? užkariavo TikTok'ą ir vakarėlių stalus! Jei mėgsti memus (o kas jų nemėgsta), privalai išbandyti šį žaidimą. Žaidimo taisyklės elementariai paprastos ir įtraukiančios – reikės pritaikyti užrašus ištrauktiems memams ir balsuoti už patį juokingiausią bei taikliausią.
Vakarėlių žaidimas WHAT DO YOU MEME

MIMIC OCTOPUS

Šiais metais „Brain Games“ išleistų vakarėlių žaidimų arsenalą papildė „Mimic Octopus“ žaidimų serija: „Mimic Octopus: Original“ (nuo 12 metų), „Mimic Octopus: Cringe“ (nuo 14) ir „Mimic Octopus: Flirt“ (nuo 18). 

Tai išskirtinis vakarėlių stalo žaidimas, kuris patiks pašėlusių pokalbių mėgėjams. Jis pavadintas pagal mėgdžiojantį aštuonkojį, kuris gyvena Indijos ir Ramiajame vandenynuose. Savo vardą jis gavo dėl gebėjimo keisti formą bei mėgdžioti aplinką ir kitas rūšis.

Panašiai darysite ir jūs, nes žaidime yra du vaidmenys: jūs esate komandos žaidėjas, jei yra kitų žaidėjų, turinčių tokią pačią kortą kaip jūs, arba mėgdžiojantis aštuonkojis, jei niekas kitas tokios kortos neturi. Tačiau raundo pradžioje niekas nežino savo vaidmens! Pradėkite kalbėtis ir bandykite rasti savo komandos draugus!

Visas tris žaidimo versijas galima žaisti atskirai, ar maišyti tarpusavyje.

JUST ONE - TIKTAI VIENAS

Jei norite draugiško, ne itin konkurencingo žaidimo, Just One - Tiktai vienas padės jums ir jūsų draugams smagiai praleisti laiką žaidžiant asociacijų žaidimą, kuriame mėginsite pergalę pasiekti visi kartu – pakeliui pelnydami kuo daugiau taškų!

Išsirinkite, kuris iš jūsų spėlios pirmas. Tas žmogus nežiūrėdamas traukia kortą iš krūvelės ir pasako skaičių. Skaičius nurodys žodį ant kortelės, kurį likę žaidėjai turės pabandyti paaiškinti užrašydami vieną žodį, su kuriuo jiems asocijuojasi pasirinktas žodis.

Kai visi baigia rašyti, pasirinktas žaidėjas nusisuka, ir žodžiai atskleidžiami. Visi besikartojantys žodžiai yra negailestingai užverčiami – lieka tik unikalūs žodžiai.

Žaidimas trunka 13 raundų – per tą laiką visi bando surinkti kaip įmanoma arčiau trylikos taškų.

Tai puikus vakarėlių žaidimas, kurio metu išmoksite, kokios asociacijos kyla jūsų draugams, ir pasipraktikuosite galvoti vieną ar du žingsnius į priekį! Nepamirškite: žaidimo pabaigoje taškus pelno visi – niekas nelieka už borto!

Ypatingai rekomenduojame tiems, kam patinka Alias, bet norisi kažko naujesnio ir inovatyvesnio.

Stalo žaidimas TIKTAI VIENAS

Kalėdoms siūlome ypatingą vakarėlių žaidimų rinkinį – TIKTAI VIENĄ įsigyti su pasirinktu MIMIC OCTOPUS už ypatingą kainą!

Kalėdinis vakarėlių rinkinys Kalėdinis stalo žaidimų rinkinys vakarėliams Kalėdinis stalo žaidimų rinkinys vakarėliams

SPYFALL 2

Patikrinkite savo dedukcijos, sekimo ir blefavimo įgūdžius. Tarp jūsų yra šnipas, o gal net ir du. Pamėginkite surasti juos, kol jie nesurado jūsų!

Spyfall 2 – smagus vakarėlių žaidimas žaidėjams, kurie mėgsta dedukcinius slaptos misijos ar slapto vaidmens žaidimus, tačiau nenori eliminuoti savo draugų per patį stalo žaidimų vakaro įkarštį, kaip jiems liepia kiti žaidimai.

Žaidimo pradžioje visi gauna arba vietos, arba šnipo kortą. Šnipo užduotis – surinkti pakankamai informacijos, kad sužinotų, kur visi yra, ir galėtų praslysti nepastebėtas. O kitų žaidėjų užduotis yra neleisti tam nutikti – tam jie turi išsiaiškinti, kuris iš jų yra šnipas. Žaidimo metu žaidėjai vienas kitam uždavinėja laisvos formos klausimus, kol paaiškėja, kuris žaidėjas ką žino ir ko ne.

Tačiau žaidime yra kabliukas! Kiekvienas žaidėjas, esantis konkrečioje lokacijoje, atlieka specialų vaidmenį, kuris gali paveikti jo atsakymą. Pavyzdžiui, jei jūsų paklaus, ar jums patinka ten, kur esate (o tuo metu esate, pavyzdžiui, zoologijos sode), jūsų atsakymas skirsis priklausomai nuo to, ar esate vaikas, ar valytojas.

Būkite sukti, užduokite teisingus klausimus ir neatskleiskite per daug! 

Stalo žaidimas SPYFALL2

BLACK STORIES

Visi žinome ir mėgstame mistines istorijas, kurias tamsią ir žvaigždėtą vasaros naktį prie laužo pasakodavo draugai: kuris nors užsimena apie paslaptingą ir gluminantį įvykį, o kiti ima klausinėti ir sukti galvas bandydami išsiaiškinti, kas ir kaip nutiko.

Ne? Niekas daugiau, išskyrus mane? Ką gi, jei jūs esate iš tų žmonių, kuriems teko susidurti su tokiomis istorijomis – arba jus ką tik suintrigavo ši koncepcija, – jums sukurtas tobulas žaidimas! Black Stories yra 50 paslaptingų įvykių rinkinys, kuriais galėsite dalintis ir spręsti kartu su draugais.

Šį kortų žaidimą galima žaisti mašinoje, prie laužo, ant stogo ar bet kur, kur galite laikyti kortelę ir garsiai ją perskaityti!

Kiekviena dėžutėje esanti kortelė vienoje pusėje turi pilną istoriją, o kitoje – susimąstyti priverčiantį sakinį ir iliustraciją. Pirmasis žaidėjas tampa žaidimo vedėju. Jis žino pilną istoriją, tačiau kitiems atskleidžia tik užuominą. Likusių žaidėjų užduotis – užduoti teisingus klausimus (į kuriuos galima atsakyti tik „taip“ arba „ne“) ir išsiaiškinti, kas visgi nutiko.

Pagrindinis žaidimo tikslas – visiems bendradarbiaujant išaiškinti paslaptį, tačiau jei jūsų draugų grupė labiau mėgsta rungtis tarpusavyje, šį žaidimą galite žaisti ir vieni prieš kitus; žaidėjas, išsprendęs daugiausiai paslaptingų istorijų, laimi!

Na, o jei pirma Juodųjų istorijų dėžutė greitai išseks, nesijaudinkite, turime ir daugiau.

BLACK STORIES vakarėlių žaidimas

CODENAMES

Ar galite suprasti savo komandos kapitoną iš vieno žodžio? O jei žodžio ir skaičiaus?

Codenames yra asociacijų, žodžių spėliojimo ir slaptųjų agentų kupinas žaidimas.

Žaidėjai pasidalija į dvi komandas, kurių kiekviena turi rasti visus pradingusius savo agentus, dabar vadinamus kodiniais vardais. Kiekviena komanda turi kapitoną, kuris žino visus jų agentus ir turi perduoti šią informaciją savo komandos nariams nesukeliant įtarimo priešininkų komandai. Tai jie daro pateikdami savo komandai koduotą žinutę iš vieno žodžio ir vieno skaičiaus, kurioje žodis yra kažkas bendro tarp visų kodinių vardų, o skaičius – žodžių, kuriuos ta žinutė sieja, skaičius.

Pateikus užuominą grupė turi nedaug laiko apsitarti, o tada privalo nuspręsti ir nurodyti teisingus žodžius.

Jei komandai pasiseka atversti savo spalvos agentus, jūs pasistūmėsite link tikslo atrasti visus savo agentus. Jei atrandate nekaltą praeivį, ėjimas baigiasi – kitą kartą reikės būti atsargesniems. Beje, minioje slepiasi ir vienas žudikas! Jei rasite jį, susidūrimas baigsis mirtimi – jūsų komanda praloš!

Tai puikus žaidimas grupei draugų, kurie gerai vieni kitus pažįsta, ir nuostabiai tinka vakarėliams, nes žaidėjų skaičius iš esmės neribotas!

Be originalios Codenames versijos, dar galime pasiūlyti ir Codenames: Pictures – jis puikiais tiks tiems, kurie labiau mėgsta vaizdines asociacijas. Taip pat šis variantas labiau tinkamas, jei vakarėlyje dalyvauja ir kitomis kalbomis kalbantys žmonės.

Codenames Pictures vakarėlių žaidimas

THROW THROW BURRITO

Žaidimas, kuris atneša didelį juoko kupiną chaosą. Nieko panašaus tikrai nebūsite žaidę. Ar tai draugiškas kortų žaidimas, ar nuotaikingas mūšis? Abu dalykai kartu!

Pašėlusiame vakarėlių žaidime Throw Throw Burrito reikės ne tik rinkti kortas, bet ir mėtyti buritą! Žaidimą sukūrė populiariojo Exploding Kittens autoriai, todėl smagi nuotaika ir geras humoras garantuoti. Specialios kortos skelbs žaidėjų dvikovas – kai jie susidurs vienas su kitu, turės žengti tris žingsnius vienas nuo kito, apsisukti ir mesti buritą vienas į kitą.

Išbandykite, nepasigailėsite. Atlaisvinkite vietos, paslėpkite vertingus, dūžtančius daiktus, ir paskelbkite savo draugams buritų karą.

Stalo žaidimas THROW THROW BURRITO

COCONUTS

Nedideliame vaikų vakarėlyje dėmesį tikrai prikaustys unikalus žaidimas „Coconuts“, kuriame žaidėjai specialia beždžionių katapulta laido kokosus į puodelius ir iš jų stato piramidę. Žaidėjas, kuris pirmasis pastato šešių puodelių piramidę, laimi žaidimą. Tik jūs niekada nesate saugūs, nes jei kitas žaidėjas įmes kokoso riešutą į jūsų puodelį, jis jį iš jūsų atims! Šiame žaidime drąsiai tarpusavyje gali varžytis ir vaikai, ir suaugusieji.

COCONUTS stalo žaidimas

Nuotrauka - www.mamosgyvenimas.lt
Ankstesnis straipsnis TOP 10 dovanų idėjų Kalėdoms: stalo žaidimai visai šeimai
Kitas straipsnis Kalėdinių dovanų idėjos iki 20 EUR

Palikti komentarą

Komentarai turi būti patvirtinami prieš juos publikuojant

* Reikalingi laukai