Skip to content
Ar magnetiniai žaislai saugūs mažiems vaikams?

Ar magnetiniai konstruktoriai saugūs mažiems vaikams?

Ar jūsų mažyliui patinka magnetiniai konstruktoriai ir žaislai? Puiku! Žaidimas su magnetiniais žaislais padeda lavinti smulkiąją motoriką, koordinaciją ir regimąją atmintį, skatina mažylio smalsumą, o svarbiausia – tai labai smagu! Kaip veikia magnetizmas ir ar su magnetais saugu žaisti?

Kaip veikia magnetai?

Magnetai vienas kitą traukia arba atstumia dėl magnetizmo. Magnetizmą sukelia elektros krūvių judėjimas. Visi magnetai turi du magnetinius polius – šiaurinį ir pietinį, ir, kaip žinoma, skirtingi poliai (pietinis ir šiaurinis) vienas kitą traukia, o vienodi (pvz., du pietiniai poliai) vienas kitą atstumia. Štai „SmartMax“ lazdelėse šiaurinį ir pietinį polius galite atpažinti pagal lazdelių spalvas. Šiltų spalvų lazdelėse į išorę yra nukreipti pietiniai poliai, o šaltų spalvų lazdelėse į išorę yra nukreipti šiauriniai poliai. Štai kodėl žalia ir mėlyna „SmartMax“ lazdelė visada viena kitą atstums, o rožinė ir žalia lazdelė – viena kitą pritrauks.

SmartMax magnetiniai žaislai

Ar magnetiniai „SmartMax“ žaislai yra saugūs?

Atsakymas į šį klausimą yra teigiamas – jie yra saugūs! Visi „SmartMax“ žaislai buvo kruopščiai patikrinti, kad būtų tinkami mažiems ir ikimokyklinio amžiaus vaikams. Šiuose žaisluose nėra stiprių ar galingų magnetų, kurie galėtų pakenkti jūsų mažyliui. „SmartMax“ konstruktorių dalys yra tvirtai suklijuotos ir sujungtos, todėl jūsų mažylis magneto pasiekti negalės. Be to, šios dalys yra ypač didelės, todėl jas lengva sugriebti mažomis rankytėmis, o dėl dydžio jų neįmanoma praryti. Pirkdami magnetinius žaislus įsitikinkite, kad jie turi kokybės ženklą ir atitinka jūsų vaiko amžių.

SmartMax magnetiniai žaislai

Ko vaikai mokosi žaisdami su magnetais?

Mažiems vaikams magnetai daro didelį įspūdį, nes jie dar nesupranta, kaip magnetai veikia. Vaikai mėgsta išbandyti savo galimybes, pavyzdžiui, sudėti magnetus į krūvą ir traukti juos nuo metalinių paviršių. Tai darydami jie lavina smulkiąją rankų motoriką ir rankų bei akių koordinaciją. Be to, žaidimas su magnetais skatina kognityvinius įgūdžius, tokius kaip atitaikymas ir sudėjimas į krūvą, mokymasis logiškai mąstyti ir atpažinti formas bei spalvas. Pabandykite žaisti kartu su vaiku, kad padėtumėte lavinti jo kalbą, socialinius įgūdžius ir emocijų supratimą.

SmartMax magnetiniai žaislai

Apibendrinant galima pasakyti, kad magnetiniai žaislai, kurių kokybė yra patikrinta, kuriuose nėra stiprių magnetų ir kurie atitinka vaiko amžių, paprastai yra saugūs žaisti jūsų mažyliui. Be to, šie žaislai suteikia puikių galimybių ir gali būti naudingi jūsų mažylio vystymuisi. Ar esate pasiruošę pradėti žaisti?

SmartMax magnetiniai žaislai

Daugiau informacijos ir informacijos šaltiniai:

The Toy Association (2020 m. lapkritis). The Toy Association Statement on Magnets in Toys. Toyassociation.org. 

Rutledge, K.; McDaniel, M.; et. al. (2022 m. gegužės 20 d.). Magnetism. National Geographic

Maria Masters (2019 m. kovo 7 d.). Magnets for toddlers: a natural attraction. What to expect

Discovery Building Sets (2022 m.). Playing With Magnets: 8 Fun Activities for Toddlers. Discovery Building Sets

Ankstesnis straipsnis Atidaryta nauja pakuočių ir stalo žaidimų gamykla „Folded Box“
Kitas straipsnis Lietuviški stalo žaidimai: apie užkerėtas Baltų žemes, „Oskarą“ nuridenusį ežiuką ir „Perekupų“ magiją

Palikti komentarą

Komentarai turi būti patvirtinami prieš juos publikuojant

* Reikalingi laukai