Skip to content
Dovanų idėjos vaikams

Ką dovanoti vaikams? TOP stalo žaidimai Kalėdoms!

Šį kartą dėmesį skirsime mažiausiems šeimos nariams. Rasti tinkamą dovaną vaikams gali būti tikras iššūkis. Dar daugiau – kartais atrodo beveik neįmanoma surasti tokią dovaną, kuri po kelių savaičių jiems neatsibostų. Tačiau nesijaudinkite! Šiame kalėdinių dovanų gide pristatysime pamėgtus ir populiarius stalo žaidimųs vaikams, kurie šiemet gali atsidurti ir po jūsų kalėdine eglute.

Žinoma, tiesiog sudėti visų žaidimų vaikams į vieną krūvą negalime, nes jie skiriasi tiek pagal savo tematiką, tiek pagal žaidėjų amžių, todėl šiame straipsnyje stengsimės pateikti po keletą žaidimų kiekvienai situacijai. 

Pradėsime nuo vieno geriausių žaidimų vaikams visame pasaulyje, kuris yra sukurtas mūsų pačių. ICECOOL – daugiau nei pusė milijono pasaulyje parduotų kopijų ir prestižinis „Kinderspiele des Jahres“ 2017 m. apdovanojimas. 

Daug nepasakosime, tiesiog – prisijunkite prie tūkstančio jau patyrusių sprigtavimo džiaugsmą su mielais pingvinais! Įsigykite ICECOOL arba ICECOOL 2

Tapk nuotykių knygos herojumi „Riteriuose“ ir patirk „Carcassonne Junior“ žavesį!

Stalo žaidimų gerbėjams „Carcassonne“ žaidimo pristatinėti nereikia – tai vienas garsiausių stalo žaidimų visai šeimai. Nuo šiol žaidimu gali mėgautis ir patys mažiausieji – „Carcassonne Junior“ sukurtas žaidėjams nuo 4 metų amžiaus ir išlaiko esminius legendinio žaidimo principus.

Nebelieka kiek per sudėtingo mažiesiems taškų skaičiavimo, tačiau išlieka viduramžių miesto statymo smagumas.

Stalo žaidimas „Carcassonne Junior“

Nuotykių knyga „Riteriai“ sujungia komiksus su žaidimais –  mažųjų lauks magija, nuotykiai ir pergalingos kovos. Išsirinkę veikėją, jie galės sekti dialogus, keliauti per apsnigtus kalnus, užkeiktus ežerus ir tamsius miškus, susidurdami su įvairiais iššūkiais ir nutikimais. Ši nuotykių knyga – žaismingas būdas susidraugauti su knygomis, rekomenduojamas vaikams nuo 6 metų.

„Carcassonne Junior“ ir „Riteriai“ įeina į kalėdinį stalo žaidimų rinkinį vaikams, tad galite abu juos įsigyti pigiau!
Kalėdinis rinkinys vaikams

„Stalo žaidimų kompasas“ žaidžia „Carcassonne Junior“:

Stalo žaidimo ir mobilaus telefono draugystė „Yummy Yummy Monster Tummy“

Labai dažnai susiduriame su atveju, kai stalo žaidimai perkami stengiantis atitraukti vaikus nuo mobiliųjų telefonų. Šių metų naujiena „Yummy Yummy Monster Tummy“ daro šiek tiek kitaip – pasitelkia technologijas į pagalbą!

Žaidėjai turės bendradarbiauti ir „sušerti“ monstriukams kortas, nuskaitydami QR kodą, esantį kortų nugarėlėje. Pabaisą reikia šerti daiktų kortomis, kurių spalvos susimaišius sudarytų atspalvį, panašų į pabaisos kailio spalvą.

Žaisdami turėsite komunikuoti, bandyti derinti spalvas, galvoti geriausią bendradarbiavimo taktiką... Kitaip sakant, mėgautis tuo, ką stalo žaidimai moka perteikti geriausiai! Tokiu būdu telefonas tampa tiesiog patogiu įrankiu, o ne pagrindiniu dėmesio sutelkimo tašku.

Visapusiškai rekomenduojame ir kviečiame pasižiūrėti, kaip šį žaidimą sekėsi žaisti „Stalo žaidimų kompasui“:

Pirmieji stalo žaidimai mažiesiems žaidėjams

Stalo žaidimai turi labai skirtingas žaidėjų amžiaus pradines ribas, tačiau įmanoma rasti ir įdomių žaidimų, kuriuos vaikai galėtų žaisti su draugais, broliu, sese ar net su visa šeima. Puikus pavyzdys: metų žaidimu vaikams 2020 metais pripažintas lietuvių autoriaus Určio Šulinsko žaidimas „Speedy Roll“. Jame žaidėjai ridendami specialų ežiuko kamuoliuką renka įvairias rudens gėrybes ir juda į priekį žaidimo lentoje. Viena iš geriausių žaidimo savybių yra ta, kad jį galite žaisti ir kaip varžybas tarp kelių ežiukų, ir bendradarbiaudami komandoje, kai visi stengiatės padėti vienam ežiukui atitrūkti nuo lapės.

Stalo žaidimas „Speedy Roll“

Vienas iš labiausiai pripažintų žaidimų vaikams yra „Outfoxed“. Jis tinka vaikams nuo ketverių metų, tačiau jį smagu žaisti ir su visa šeima. Tai komandinis žaidimas, todėl čia nebus nusiminusių dėl to, kad kitas žaidėjas jį įveikė. Šiame žaidime jūs tapsite detektyvais, rinksite įkalčius ir ieškosite kaltininkės lapės, kuri pavogė skanųjį pyragą. Reikia skubėti, nes lapė bandys pasprukti su skaniu grobiu!

Stalo žaidimas „Outfoxed“

„Micons" – nepraleiskite pro akis šios šviežutėlės naujienos. Apdovanojimus pelnęs nedidukas kortų žaidimas, kurį gali žaisti vaikai net ir nuo trijų metų. Jis ne tik be fantastiškai smagus, bet ir suteikiantis vaikams pradinius abstraktaus mąstymo, argumentavimo įgūdžius. Būdamas puikiu nebrangiu žaidimu ir labai naudingu lavinamuoju įrankiu, šis žaidimas dar kartą įrodo, kad stalo žaidimų pasaulyje dėmesio nusipelno ne tik dideli ir sudėtingi žaidimai!

Kortų žaidimas vaikams „Micons“

Patiems mažiausiems puikiai tiks mūsų kalėdinis rinkinys mažiesiems „Ežiukai“, kuriame rasite anksčiau minėtuosius „Speedy Roll“ ir „Micons“.

Kalėdinis rinkinys mažiesiems

Jeigu ieškote ko nors greito ir dinamiško, tuomet siūlome žaidimą „Speed Colors“! Tai labai paprastas žaidimas, kuriame visi žaidėjai ima specialias kortas, kurių vienoje pusėje yra spalvotas paveikslėlis, o kitoje – juodai baltas. Įsiminkite paveikslėlio spalvas, apverskite kortą ir stenkitės ją kuo greičiau teisingai nuspalvinti. Žaidimo rinkinyje yra specialūs flomasteriai, kuriuos galima lengvai nutrinti, todėl kortas galima naudoti pakartotinai. Tinka nuo 5 metų amžiaus.

Stalo žaidimas „Speed Colors“


Unikaliame žaidime „Coconuts“ žaidėjai specialia beždžionių katapulta laido kokosus į puodelius ir iš jų stato piramidę. Žaidėjas, kuris pirmasis pastato šešių puodelių piramidę, laimi žaidimą. Tik jūs niekada nesate saugūs, nes jei kitas žaidėjas įmes kokoso riešutą į jūsų puodelį, jis jį iš jūsų atims. Tai smagus žaidimas ir vaikams, ir suaugusiems!

Stalo žaidimas „Coconuts“

Puikus pasirinkimas žaisti kartu su vaiku yra kooperaciniai žaidimai, tokie kaip „Farm Rescue“. Vaikai turi neabejotiną pranašumą šiame žaidime – savo atmintį! Jei visi gyvūnų kvadratai yra užversti žemyn arba ūkininkas pagauna vilką, žaidėjai laimi kartu ir išgelbėja ūkį. Skirtas 4 ir daugiau metų vaikams.

Stalo žaidimas FARM RESCUE

Smagus mokymasis su edukaciniais žaidimais

Jeigu norite žaidimo, kuris būtų ne tik linksmas, bet ir lavinamasis, rinkitės „Meškučiai skaičiuoja“ Tai sudėties ir atimties mokantis stalo žaidimas, kuriame vaikai įdomia forma susipažįsta su skaičių pasauliu. Žaidėjai ieško žemuogių, jomis mainosi, mokosi dalintis, o svarbiausia – mokosi sudėties ir atimties, taip pat skirti dešinę ir kairę puses.

„Trys maži paršiukai“ – tai ne tik populiari vaikiška pasaka, bet ir edukacinis galvosūkis vaikams nuo trijų metų. Jame yra 48 įvairaus sudėtingumo užduotys garsiosios pasakos tema. Vadovaudamiesi užduočių knygelėje pateiktomis instrukcijomis ant žaidimo lentos padėkite paršiukus ir vilką. Tada sudėkite detales ant žaidimo lentos taip, kad paršiukai žaistų lauke, jei vilkas toli, ir savo namuose, jei vilkas yra ant žaidimo lentos.

Smart Games

Turime platų kokybiškų „Smart Games“ loginių žaidimų pasirinkimą – kiekvienas galvosūkis pateiks naujus iššūkius, pasiūlys įvairius žaidimo principus ir tiks paties įvairiausio amžiaus žaidėjams.

Maži kortų žaidimai mokyklinio amžiaus vaikams

Jei ieškote mažesnės dovanos, tinkamas pasirinkimas gali būti nedidukai kortų žaidimai. Ypač jei nusibodo standartinis „Uno“! Žaidimas „LAMA“, kuris 2019 m. buvo nominuotas metų žaidimo kategorijoje, yra nedidelis, tačiau gudrus kortų žaidimas, kuriame žaidėjai stengiasi kuo greičiau atsikratyti savo kortomis. Tai greitas kortų žaidimas, kurio autorius vienas garsiausių visų laikų žaidimų kūrėjų – Reineris Knizia.

Kortų žaidimas "Lama"

Garsusis mįslių žaidimas „Black Stories“ dabar prieinamas ir vaikams tinkamu formatu –„School Stories” (liet. mokyklinės istorijos). Žaidimo vedėjas paima kortelę ir perskaito užuominą apie tai, kas nutiko mokykloje. Tada likę žaidėjai užduoda klausimus, į kuriuos galima atsakyti tik „taip“ arba „ne“, ir stengiasi išsiaiškinti visą istoriją, kurią žino tik žaidimo vedėjas. Paprastas ir greitas žaidimas, kurį galima žaisti bet kur.

Kortų žaidimas „Black Stories School Stories Junior"

Tuo tarpu žaidimas su kauliukais „Story Cubes“ puikiai tiks tiems, kurie nori tobulėti ir išbandyti savo kūrybiškumo ribas. Ridenkite specialius kauliukus ir stenkitės visas iliustracijas sujungti į vieną istoriją. Žaidimo dizainas labai patogus, todėl žaidimą lengvai galima pasiimti su savimi ir žaisti beveik bet kur.

„School stories“ ir „Story Cubes“ galite įsigyti kartu pigiau kalėdiniame rinkinyje „Pasakoriams“.

Magnetiniai konstruktoriai įvairaus amžiaus vaikams

O jeigu ieškome dovanos visai mažuliukams? Galime pasiūlyti ir ne vien stalo žaidimus. Vaikams nuo vienerių metų siūlomi įvairūs magnetiniai konstruktoriai „SMARTMAX“, kurie puikiai tinka mažoms vaikų rankytėms. Be to, konstrukciją laikantys magnetai yra pakankamai stiprūs, kad vaikai galėtų lengvai surinkti įvairius architektūrinius stebuklus, ir pakankamai silpni, kad jie galėtų juos išardyti ir vėl perdaryti pagal savo norus.

SMART MAX

Šie konstruktoriai iš serijos „Mano pirmasis“ priklauso skirtingoms temų grupėms ir yra įvairių formų. Leiskite savo vaikui sukurti skirtingus namų ūkio ar safario gyvūnus, dinozaurus ar net savo vaizduotės būtybes, kurias jie gaus sujungdami kelis gyvūnus į vieną.

Vaikams nuo penkerių metų siūlomi „GEOSMART“ konstruktoriai, suteikiantys galimybę kurti motorizuotas kosmoso tyrinėjimo transporto priemones ir išreikšti vaizduotę vykstant į Mėnulio tyrinėjimo misijas!

Konstruktoriai yra puikus pasirinkimas patiems mažiausiems, nes padeda lavinti kūrybiškumą ir loginį mąstymą. Ar magnetiniai konstruktoriai saugūs? Tikrai taip! Būtent šiai temai esame skyrę atskirą tinklaraščio įrašą.

GEOSMART

Visus šiuos ir daugybę kitų žaidimų vaikams ir suaugusiems rasite „Brain Games“ internetinėje ir fizinėse parduotuvėse. Neatidėliokite kalėdinių dovanų pirkimo paskutinei minutei ir šventėms pasiruoškite laiku!

Ankstesnis straipsnis Kalėdinių dovanų gidas: stalo žaidimai dviem
Kitas straipsnis TOP 10 dovanų idėjų Kalėdoms: stalo žaidimai visai šeimai

Palikti komentarą

Komentarai turi būti patvirtinami prieš juos publikuojant

* Reikalingi laukai